Συμμετοχή του Γυμνασίου Πλατυκάμπου στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στις 19 Απριλίου 2024  το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου συμμετείχε στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με δύο εργασίες:

Η πρώτη ομάδα παρουσίασε έναν αυτοματισμό που με έναν μικροελεγκτή Arduino μετρά το ύψος των σκουπιδιών σε κάδο και μέσα από μια εφαρμογή στο περιβάλλον  AppInventor ενημερώνει τον υπεύθυνο  διαχείρισης απορριμάτων με στόχο  τη βελτιστοποίηση μετακίνησης των απορριματοφόρων. Το βίντεο της παρουσίασης του έργου  μπορείτε να το δείτε  στο κανάλι του σχολείου μας στο Youtube 

Η δεύτερη ομάδα παρουσίασε βίντεο σχετικό με την κακοκαιρία Daniel και τις επιπτώσεις της στην περιοχή της λίμνης Κάρλας. Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα των μαθητών και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διδακτική Επίσκεψη της Α’ τάξης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την Δευτέρα 08-04-2024 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α’ τάξης του σχολείου μας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας κατά την οποία οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Με την βοήθεια δύο ξεναγών ήρθαν σε επαφή με τον σημαντικό αυτό πολιτιστικό χώρο και γνώρισαν τα ποικίλα ευρήματα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως και τον 19ο αιώνα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις ξεναγούς  Κωνσταντίνα Κόντσα και Αθανασία Γκούνη για την πολύ όμορφη ξενάγηση όπως και το Διαχρονικό Μουσείο για την φιλοξενία του.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δρίβας Σωτήρης

                                                 Νούλα Γεωργία

                                                 Πανούτσου Πολυξένη

                                                 Σταυροθεοδώρου Κατερίνα

“Καιρός…για κιβωτό του Νώε;”

Ερευνητικές ομάδες μαθητών από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Πλατυκάμπου συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα «Ντετέκτιβ του κλίματος» (Climate detectives) της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ΕSA-European Space Agency) με σκοπό να διεξάγουν έρευνα και να ενημερωθούν για το Περιβάλλον και το κλίμα της γης. Ο τίτλος του θέματος που ανέλαβαν οι μαθητές να ερευνήσουν ήταν: “Καιρός…για κιβωτό του Νώε;”. Σκοπός της εν λόγω έρευνας ήταν να καταγραφούν οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας “Daniel” που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και πως μπορούμε να προστατευτούμε από τις συνέπειές ενός τέτοιου μεσογειακού κυκλώνα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας των μαθητών αποτυπώνονται στη δημιουργία ενός βίντεο και μιας παρουσίασης όπως αυτά παρουσιάζονται στους ακόλουθους υπερσυνδέσμους (links).

Σύνδεσμος βίντεο στο youtube:
https://youtu.be/aGo0fb-hdDo

Σύνδεσμος αρχείου παρουσίασης (.pptx) στο google drive:
https://docs.google.com/presentation/d/1BUUtY1N7BT3VsgH4xPD23mvNk7efo81T/edit?usp=sharing&ouid=107706778771496085849&rtpof=true&sd=true