erasmus logo1logo official small

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ).

Για την διετία 2016-2018 το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου υπολοιεί πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο:

"Many Immigrants Go and/or Return to/from Another National Territory"

MIGRANT.

3η Συνάντηση Δραστηριοτήτων στη Γαλλία

Από 15 έως 25 Μαρτίου 2018, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Γαλλία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος και της μετακίνησης των πληθυσμών μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+: Many Immigrants Go/or Return to/from Another National Territory -"MIGRANTπου φιλοξένησε το “College Gambetta” στην πόλη Lys-Lez-Lannoy της Γαλλίας.

Η επίσκεψη στην Γαλλία περιλάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Παρίσι την «Πόλη του φωτός», στο μουσείο του Λούβρου, στην Παναγία των Παρισίων, στην Μονμάρτη, στο Καρτιέ Λατέν αλλά και στην Λίλ και στις Βρυξέλλες.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών αρχικά διέμειναν για 3 ημέρες στο Παρίσι. Εκεί επισκέφθηκαν αρχικά το μουσείο της Μετανάστευσης όπου ενημερώθηκαν για όλη τη νεότερη ιστορία της Γαλλίας και την ιστορία της μετακίνησης των πληθυσμών από και προς τα εδάφη της.

Περισσότερα...

2η Συνάντηση Εργασίας Προγράμματος Erasmus+ στον Πλατύκαμπο

Για δέκα ημέρες (9-19 Νοεμβρίου), εκπαιδευτικοί και μαθητές από  σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, συναντήθηκαν στον Πλατύκαμπο και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος και της μετακίνησης των πληθυσμών μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+: MIGRANT (Many Immigrants Gand/or Return to/from Another National Territory)  που  υλοποιεί  το   Γυμνάσιο Πλατυκάμπου για τα έτη 2016-2018. 

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών αρχικά μετακινήθηκαν για τρεις  ημέρες την Αθήνα. Εκεί επισκέφθηκαν  την Προεδρική Φρουρά, το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τη Βουλή,  όπου ο κ. Ψυχογιός, Βουλευτής Κορινθίας, ενημέρωσε την ομάδα για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα. Ο κ.  Μουζάλας, Υπουργός  Μεταναστευτικής  πολιτικής,  δέχτηκε  στο γραφείο του  όλες  τις αποστολές και για μία ώρα τις ενημέρωσε για την κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν,  ενώ αντιμετώπισε με  διακριτικότητα και  ισορροπία, αποστολές από χώρες που δεν εφαρμόζουν  ή  καταστρατηγούν τις αποφάσεις  της  Ε.Ε. για τους πρόσφυγες.

Τις επόμενες  ημέρες  οι ομάδες  επισκέφθηκαν  την  Actionaid  και υλοποίησαν από κοινού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προς φυγή». Μέσα από μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων με εργαλείο την θεατρική έκφραση, οι μαθητές  έγιναν συνοδοιπόροι ανθρώπων που αναγκάστηκαν να «κοιτάξουν αντίθετα από την γενέτειρά τους». Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στο Βράχο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν συναυλία  κλασσικής  μουσικής στο  Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών.

Περισσότερα...

Ευχαριστήρια Επιστολή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ευχαριστήρια   επιστολή             20-11-2017

Το  Γυμνάσιο  Πλατυκάμπου  είχε τη χαρά να φιλοξενήσει  10 εκπαιδευτικούς και  25 μαθητές/τριες  από  την Ιταλία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Τουρκία  στο  πλαίσιο  εκπαιδευτικού προγράμματος  Erasmus+: ¨MIGRANT”. (Many Immigrants Go and/or Return to/from Another National Territory). Ησυνάντησηπραγματοποιήθηκεστις 09 - 19 Νοεμβρίου  2017.

Για την υλοποίηση  του  προγράμματος όλες οι  ομάδες μαθητών/τριών, συμμετείχαν σε  δραστηριότητες  τόσο  στο χώρο  του σχολείου, όσο  και  σε  εκπαιδευτικές  επισκέψεις  στην  Αθήνα  (Προεδρική φρουρά,  Βουλή - συνάντηση με τον Υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα,  Action  Aid, Διεθνής Αμνηστία,  Μουσείο και  Βράχος  Ακρόπολης), στον ξενώνα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων  στην  Μακρυνίτσα  αλλά  και  στα  Μετέωρα.

Οι  στόχοι της εκπαιδευτικής συνάντησης επιτεύχθηκαν μέσα  σε κλίμα  συνεργασίας και δημιουργικότητας από όλους τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, γεγονός που μας δίνει την ώθηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε με αισιοδοξία. Άλλωστε είναι γεγονός ότι η καλλιέργεια οικουμενικής συνείδησης  και  η  εμπέδωση  των  ανθρωπιστικών  αξιών  πρέπει να είναι στόχος κάθε σχολικής μονάδας και γενικότερα ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θέλει να διαμορφώνει προσωπικότητες που μπορούν  να  ανταπεξέλθουν  στις  προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής  με  κριτικό  πνεύμα  και  διάθεση  προσφοράς.

Ευχαριστούμε  θερμά τη  Δημοτική   Αρχή του  Δήμου  Κιλελέρ  για  όλη  την υποστήριξη  που  μας  παρείχε,  καθώς  και τα  μέλη  του Συλλόγου Γονέων  και  Κηδεμόνων  του σχολείου μας,  αλλά  και  προσωπικά  όλους  τους  γονείς  που  προσέφεραν  απλόχερα  μια  ζεστή  φιλοξενία  στους  επισκέπτες,  αντάξια  των Ελληνικών παραδόσεων. Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε  την οικογένεια Μπαντακού  Α., του χώρου εστίασης  BREEZE,  την  βιομηχανία  τροφίμων  Μπρέτας  για  την  αφιλοκερδή  σημαντική  προσφορά  τους  και  τον  Μ.Ε.Σ.  Ομορφοχωρίου  καθώς  και  τον  χοροδιδάσκαλο  κ.  Παναγιώτη  Καραβιδέ για  τη  φιλική  συμμετοχή  τους  στο  πρόγραμμά  μας.

Τέτοιου είδους δραστηριότητες μόνον μέσα από συλλογική δουλεία και συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής                               Οι υπεύθυνοι καθηγητές             Η  Πρόεδρος

Νταφούλης  Θεόδωρος                 Δρίβας  Σωτήριος               Μαρίνου  Ιωάννα

                                                         Καμάρα  Νίκη

2η Διακρατική Συνάντηση Προγράμματος Erasmus+ στην Τουρκία

Με την έναρξη της δεύτερης χρονιάς υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «MIGRANT» του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η 2η Διακρατική συνάντηση καθηγητών στο Ναζιλί της Τουρκίας από τις 19-25 Σεπτεμβρίου 2017. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος του προγράμματος κος Σωτήρης Δρίβας και η φιλόλογος κα Γεωργία Νούλα.

Κατά την συνάντηση αυτή:

  • Έγινε αποτίμηση και αξιολόγηση του 1ου έτους του προγράμματος.
  • Ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων του 2ου έτους του προγράμματος.
  • Έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις δράσεις στην 2η συνάντηση Δραστηριοτήτων Μάθησης/Διδασκαλίας/Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 09-19 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

    Περισσότερα...

Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στην Ιταλία - Πρόγραμμα Erasmus+ KA2

Κατά την 1η Συνάντηση Δραστηριοτήτων Μάθησης/Διδασκαλίας/Εκπαίδευσης και για δέκα ημέρες, από τις 04-14 Μαΐου 2017, 11 εκπαιδευτικοί και 22 μαθητές από τα σχολεία της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Ιταλία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος και της μετακίνησης των πληθυσμών μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ «MIGRANT» (Many Immigrants Go and/or Return to/from Another National Territory) που φιλοξένησε το  Instituto Technico per GeometriBrunoTallini” στη Formia της Ιταλίας.  

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 5 μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, ο υπεύθυνος του προγράμματος κος Σωτήρης Δρίβας, η κα Νίκη Καμάρα και η κα Μαρία Κοθρά.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών αρχικά επισκέφθηκαν για 3 ημέρες την Ρώμη. Εκεί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που υλοποίησε η εθελοντική οργάνωση "Baobab Experience Association" (μια οργάνωση που προστατεύει κυρίως ανθρώπους που έρχονται από την Αφρική) και η Ύπατη  Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες